Menu od 12 do 16 października 2015 r.

Poniedziałek 12.10.2015 r.

 

Zupa krem z jarzyn (300ml) grzanki (15g)
D: Kurczaki a’la stripsy (100g) ryż (70g) surówka colesław (100g)
Dw: Zapiekanka makaronowa z warzywami z sosem pomidorowym (300 g)
Kompot owocowy (250 ml) 

 

Wtorek 13.10.2015 r.

 

Zupa pieczarkowa z zacierką (300m)
D: Pałeczki z kurczaka (2szt.) ziemniaki (150g) marchewka z groszkiem (100g)
Dw: Risotto bajeczne z zielonym groszkiem, papryką czerwoną i zieloną, marchewką, pieczarkami, cebulą (250g)
Kompot owocowy (250 ml) 

 

Środa 14.10.2015 r.

 

Zupa krem z kalafiora (300ml) z grzankami (15g)
D:Kluski śląskie (6 szt.) z gulaszem wieprzowym (100g ) surówka z czerwonej kapusty (100g)
Dw: Kasza gryczana (70g) leczo warzywne (100g) surówka z czerwonej kapusty (100g)
Kompot owocowy (250 ml) 

 

Czwartek 15.10.2015 r.

 

Zupa pomidorowa z ryżem (300ml)
D: Schab panierowany (100g) ziemniaki opiekane (150g) mizeria (100g)
Dw: Zapiekanka ziemniaczana z warzywami (300g)
Kompot owocowy (250 ml) 

 

Piątek 16.10.2015 r.

 

Zupa krem z dyni (300ml) z grzankami (15g)
D: Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowym (100g) ryż (70g) bukiet warzyw na parze (100g)
Dw: Racuchy z jabłkami (3 szt.) surówka z marchewki i jabłka (100g)
Kompot owocowy (250 ml) 

 

Twój 1 procent może wiele zmienić

Fundacja Wena, prowadząca szkołę podstawową i gimnazjum, tworzy system stypendialny, który pomaga dołączyć do grona uczniów każdemu dziecku niezależnie od możliwości finansowych rodziny.
Aby przekazać 1 procent należnego podatku na rzecz działalności statutowej naszej fundacji, prosimy o wpisanie numeru KRS 0000213247 w odpowiedniej rubryce w rocznym zeznaniu podatkowym.

Dziękujemy!